Bedrijven in Nederland moeten steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid. Zo moeten kantoren een minimaal energielabel C hebben over enkele jaren. Sinds 2015 heeft elk pand een voorlopig energielabel ontvangen van de overheid. Bij verkoop of verhuur van het bedrijfspand moet een definitief energielabel worden aangevraagd via een energiedeskundige. Dit bedrijfspand energielabel geeft een goede indicatie van de energiezuinigheid van een pand. Zo weet de nieuwe zakelijke eigenaar welke investeringen er nog moeten worden gedaan om het pand duurzamer en milieuvriendelijker te maken.

Verbetering van energielabels

Het steenkoud hebben in de winter en bloedheet in de zomer, is voor bewoners van een bepaalde gemeente in Nederland verleden tijd. De woningen hebben nu een energielabel woning A in plaats van F, mede doordat er nieuwe hr ketels zijn geplaatst. De bewoners van de huurwoning kunnen een verwarming huren. Door deze vooruitgang hoeven de huizen niet meer gesloopt te worden en kunnen ze zelfs veertig jaar verder. Terwijl de verbouwing ongeveer drie maanden duurde zaten de bewoners in een vakantiehuisje op een nabije vakantiepark. De huizen zijn behalve van nieuwe hr ketels, een nieuw dak, dubbel glas, nieuwe dikkere vloeren en muren met isolatie, ook voorzien van een zonneboiler. De bewoners van de opgeknapte huizen verheugen zich al een beetje op de komende strenge winters. 

De toekomst van energiezuinige bedrijven
Duurzame energie is energie die wordt opgewekt uit bronnen die niet kunnen opraken. De bekendste Voorbeelden hiervan zijn zonne-energie, windenergie en waterenergie.  In Nederland is de groei van het gebruik van duurzame energie deels afgeremd doordat de overheid gestopt is met het geven van subsidies voor duurzaam energiegebruik vanwege alle bezuinigingen die doorgevoerd moeten worden. In tegenstelling tot de oude energie, is de nieuwe duurzame energie ook een stuk beter voor het milieu, voor het produceren van duurzame energie komt stukken minder co2 vrij waardoor het milieu nauwelijks beschadigd wordt. Op internet staat meer informatie over duurzame energie.

 

Bedrijfspanden moeten duurzamer worden met groene energie
Papier recycling, bedrijfsafval, restafval allemaal bekende woorden wanneer het komt tot groene energie. Behalve de gemiddelde inwoner worden ook grotere organisaties en bedrijven steeds bekend met deze begrippen. Men denkt er ook steeds beter over na en probeert zelf invulling te geven aan het zogenaamde groene gedachtegoed. Zo ook een gemeente in Nederland die in 2021 zichzelf als doel heeft gesteld om maar liefst twintig procent van het energieverbruik te produceren op een duurzame manier. Een belangrijke manier om dit percentage en deze doelstelling te bereiken is via bio-energie. De gemeente is van plan uit houtachtige groenafval en ander restafval de komende jaren de bio-energie uit op te wekken. De kosten welke hiermee gepaard gaan worden geschat op ongeveer 25 euro per ton voor gemengd groenafval. De opbrengsten voor elke ton snoeihout en andere houtsnippers worden geschat op ongeveer 10 euro. De gemeente geeft aan samen te gaan werken met een gespecialiseerd bedrijf voor de duur van vijftien jaar.