Besparen op de woonlasten, vrijwel iedereen wilt het wel, maar er zijn slechts weinig mensen die ook daadwerkelijk weten hoe ze op simpele manieren kunnen besparen op de woonlasten. Onder woonlasten vallen verschillende kosten. Deze kosten zijn over het algemeen noodzakelijk en hard nodig. Denk bijvoorbeeld aan water. Zonder water kunnen we immers niet drinken, douchen of onze handen wassen. Ondanks het feit dat een groot deel van de woonlasten levensbehoeftes zijn, zijn er ook delen waar eenvoudig op bespaard kan worden. Hieronder vind je enkele tips.

Tip 1: Een lage energierekening
In huis zijn er verschillende zaken die energie verbruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opladen van je apparatuur, het televisie kijken, het aanzetten van het licht of het hoger zetten van de verwarming. Bij bijna al deze situaties is er wel een manier om toch net wat minder energie te verbruiken. Misschien lijkt dit in eerste instantie maar iets kleins, op de langere termijn kunnen er gigantische kosten mee worden bespaard. Zorg bijvoorbeeld dat je je mobiele telefoon of tablet niet langer in de oplader laat dan nodig. Zorg tevens dat je geen lichten laat aanstaan in kamers waar je het niet nodig hebt en zet nooit de verwarming aan terwijl er veel ramen openstaan.

Tip 2: Lage verzekeringskosten
Iedereen heeft wel verzekeringen. Deze zijn van groot belang als er zich een onaangename situatie voordoet. De verzekering kan er dan voor zorgen dat je gedekt bent tegen hoge kosten. Tegenover deze dekking dien je iedere maand een premie te betalen. De hoogte van deze premie kan echter erg verschillen. De bedoeling is voor een zo laag mogelijke premie te gaan. Dit kun je doen door je aan te sluiten bij de voordeligste verzekering. De beste manier op erachter te komen welke verzekering voor jou het voordeligst is, is uiteraard het vergelijken van diverse verzekeringen. Vergelijk bijvoorbeeld nu je woonverzekering op overstappen.nl of vergelijk je opstalverzekering via overstappen.nl. Zorg op deze manier dat je niet meer betaalt dan nodig.

Tip 3: Voorkom onnodige waterverspilling
Water is hard nodig, maar ook hiermee kan zuinig om worden gegaan. Denk bijvoorbeeld aan het niet aan laten staan van de kraan om het water af te laten koelen. In sommige gevallen worden kranen tot wel een halve minuut aan gelaten, terwijl 10 seconde al ruim voldoende is. Een optie om je water koud te houden is het vullen van een fles met water en het bewaren van deze fles in de koelkast. Dit scheelt enorm veel water in vergelijking met het meerdere keren per dag aan laten staan van de kraan. Hetzelfde geldt voor douchen. Zet het water pas aan als je ook daadwerkelijk de douch in gaat stappen en niet 5 minuten van tevoren. Over een lange periode kunnen deze zaken zorgen voor de verspilling van enorme hoeveelheden water, wat weer leidt tot onnodig hoge woonlasten.