Verhuur van kantoorpanden

Bij het huren of juist verhuren van kantoorpanden komen diverse zaken bij kijken. Als je zelf kantoorpanden verhuurt en beschikt over meerdere kantoorpanden is het sowieso handig altijd te weten met wie je te maken hebt. Indien je veel werk uit handen geeft en het verhuren over laat aan bijvoorbeeld andere medewerkers kan het achteraf nog wel eens niet al te prettig zijn om niet te weten welke van je kantoorpanden nou door wie gehuurd zijn.

Huurcontract van kantoorpanden

 Verder is een van de belangrijkste zaken ten alle tijden het huurcontract. In het huurcontract dienen de wensen van beide partijen te staan op een duidelijke wijze. De afspraken en regels staan erop en beide partijen hebben dit contract ondertekend. Zo kan de ene partij wanneer de andere partij een regel of afspraak overtreedt dit ook direct zwart op wit aantonen. Het is belangrijk in je recht te staan, het zekere voor het onzekere te nemen en ten alle tijden bewijs te hebben.

kantoorpanden

De huurprijs en huurperiode zijn bijvoorbeeld erg belangrijke zaken die staan in het huurcontract. Veel mensen denken dat het verder voor zich spreekt dat een huurbedrag maandelijks betaald wordt, maar er zijn ook partijen die de betaling per kwartaal of soms zelfs in 1x voor een heel jaar gerealiseerd willen hebben. Ook hierover dienen alle afspraken in het contract te staan, Miscommunicaties en onenigheden kunnen zou eenvoudig voorkomen of opgelost worden. Dan is er ook nog altijd een opzegtermijn die in het huurovereenkomst moet staan. Het is immers vaak niet mogelijk om zodra de huurder van het kantoorpand af wilt er ook direct vanaf te zijn. Er loopt bijna altijd wel een opzegtermijn.

 Verder is een onenigheid die vaak voorkomt het wel of niet mogen verven van deuren en muren, het wel of niet mogen zetten van een nieuwe vloer en dus het wel of niet mogen doen van bepaalde verbouwingen in het pand. Vaak wordt er bijvoorbeeld aangegeven dat het verboden is deuren te vervangen of een specifiek laminaat te vervangen. Er zijn echter huurders die hierbij niet beseffen dat het ook niet op prijs wordt gesteld muren te verven of deuren te schuren. Als verhuurder is het belangrijk in het huurcontract duidelijk aan te geven wat er met betrekking tot verbouwingen wel en niet is toegestaan. De meeste verhuurders willen hun kantoorruimte immers in de zelfde staat terugzien als hoe zij het verhuurden.