Verhuur van magazijnruimte

Zoals net al aangegeven zijn magazijnruimtes vaak populairder bij de huurder dan bij de koper. Wanneer je zelf een magazijnruimte verhuurd is het dan ook erg slim te voordelen waar de huurder op let naar voren te brengen.

Magazijnruimte huren

Als je een magazijnruimte wil huren kijk je eigenlijk net als bij het kopen naar verschillende zaken zoals de veiligheid van de ruimte, de toegankelijkheid van de ruimte en of het makkelijk bereikbaar is met de auto, de inlaad en uitlaatpunten bij de ruimte en de grootte van de ruimte van binnen. Het is belangrijk voor een huurder dat er vrachtwagens of bijvoorbeeld busjes makkelijk bij het magazijn kunnen en genoeg ruimte hebben om te kunnen inladen en uitladen. Inladen en uitladen vereist vaak veel ruimte omdat het in de meeste gevallen om grote voertuigen gaat.

magazijnruimte

 Ook bij de verhuur van een magazijn is het aan te raden om je magazijn goed beveiligd te hebben. Dit geeft de huurder een prettiger gevoel omdat er vaak miljoenen euro’s aan producten opgeslagen zijn in de huurruimtes. Een huurder vindt het vaak ook fijn als de beveiligingssystemen een directe verbinding hebben met de 112-meldkamer. Dit zorgt ervoor dat bij een eventuele inbraak eenheden direct gealarmeerd worden en vaak daders op heterdaad kunnen betrappen of binnen no-time kunnen oppakken.

Verder is het opstellen van een goed huurcontract van cruciaal belang. Discussies of onenigheden met betrekking tot bijvoorbeeld betalingen kunnen hiermee makkelijk worden opgelost en in de meeste gevallen volledig worden voorkomen, simpelweg omdat alle afspraken zwart op wit staan. Er zijn wel eens miscommunicaties over bijvoorbeeld of de huur maandelijks, jaarlijks of per kwartaal betaald moet worden. Zorg dat deze afspraken duidelijk in het contract staan. Verder staat er in een huurcontract wat exact de oppervlakte van de ruimte is die de huurder tot zijn beschikking heeft. Het kan immers zo zijn dat een magazijn een bepaalde grootte heeft, maar dat niet alles door de huurder gebruikt mag worden.