Verkoop van kantoorpanden

Magazijn

Magazijnruimtes worden vaak gekocht om grote hoeveelheden van bepaalde producten in op te slaan. Dit kan van alles zijn. Van telefoons tot aan kleding, auto’s, accessoires en dus nog veel meer.

Magazijnruimtes worden veel vaker verhuurd dan verkocht en worden door veel mensen ook slechts tijdelijk gebruikt. Dit is vaak een reden om geen magazijnruimte te kopen maar te huren, omdat het in sommige gevallen toch slechts enkele maanden gebruikt zal gaan worden, maar toch is het handig bepaalde dingen als koper of verkoper van een magazijnruimte te weten en om met enkele specifieke zaken rekening te houden.

Magazijnruimte

Ten eerste is het zo dat magazijnruimtes vaak een bepaalde oppervlakte hebben, maar dat een groot deel van die oppervlakte niet beschikbaar is. Als dit zo is wordt het vaak aangegeven, maar als potentiële koper is het toch vaak en goed idee even te vragen wat daadwerkelijk de oppervlakte is van de totale ruimte die jijzelf tot je beschikking hebt.

Bij magazijnruimten die verkocht worden is er vaak sprake van “extreme” beveiliging. Deze ruimtes hebben strikte cameratoezicht omdat er vaak miljoenen euro’s aan producten in worden bewaard. Koopprijzen kunnen erg variëren en ook bij een maandelijkse aflossing, of een aflossing per jaar of kwartaal kunnen er enorme verschillen zitten in de prijzen. Vaak zijn prijzen bijvoorbeeld afhankelijk van de bereikbaarheid, hoe makkelijk kun je op de locatie van de magazijn komen? Kopers letten hier over het algemeen heel erg op. Verder moet er vaak een grote hoeveelheid product uit het magazijn gehaald worden. Dit zorgt er voor dat kopers er ook vaak rekening mee houden of er makkelijk vrachtwagens of busjes bij de plek kunnen en of ze daar voldoende ruimte hebben om eenvoudig in te laden of uit te laden.

Ook voor extra veiligheid zijn mensen vaak bereid extra te betalen. Magazijnen die beveiligd zijn met een systeem dat met de 112-meldkamer verbonden is vallen bij kopers dan ook vaak extra in de smaak. De gedachte dat daders op heterdaad betrapt kunnen worden bij een poging tot inbraak stelt veel kopers gerust. Ook houden mensen er rekening mee of er wanneer een magazijn vol geplaatst is met spullen nog een overzichtelijke ruimte is om bijvoorbeeld te lopen en bij alle spullen te kunnen komen zonder te hoeven klimmen of ver te hoeven omlopen.