Verkoop van kantoorpanden

kantoorpanden makelaar 

Naast het huren van kantoorpanden wordt er ook gedaan aan verkoop van kantoorpanden. Bij het verkopen van een bedrijfsruimte zoals een kantoorpand kan het erg handig zijn een specialist zoals een makelaar te benaderen voor hulp bij de verkoop. Zij kunnen jouw kantoorpand als het ware als “te koop” neerzetten en ook nog eens zorgen dat er kopers eventueel interesse krijgen.

 Om potentiële kopers te bereiken is het belangrijk hen vertrouwen te winnen en een makelaarsbedrijf dat haar werk goed uitvoert kan bij de verkoop van een kantoorpand hier optimaal aan bijdragen. Je kantoor komt bijvoorbeeld op diverse sites te staan en kan door geïnteresseerde potentiële kopers bekeken worden, bezichtigt worden en er kunnen beslissingen genomen worden over een eventuele aankoop ervan.

Soorten kantoorpanden

 Kantoorpanden kunnen afhankelijk van de grootte, de locatie en soms ook de hoogte maar ook de luxe van het gebouw waarbinnen het pand zich verschillen duurder zijn. Er zijn in Nederland in veel steden luxe en moderne kantoorpanden. Zo staat Rotterdam bijvoorbeeld bekend om haar moderne kantoorruimtes, vooral vlakbij de Erasmusbrug zitten er in de aanwezige gebouwen die een uitzicht op het water hebben tientallen kantoortjes.

De Wilhelminakade heeft veel wolkenkrabbers die soms tot wel 50 etages hebben met diverse panden van diverse grootten aanwezig. Wanneer je overgaat tot de aankoop van zo een kantoorpand heb je ook te maken met luxe die het een stuk comfortabeler voor je maken zoals een lift, meerdere keukens en een etensruimte in het gebouw, veel toiletten en soms ook douches, maar in ieder geval sowieso een prachtig uitzicht.

Vaak staan er bij kantoorpanden op populaire locaties echter geen directe koopprijzen bij die concreet zijn. Prijzen kunnen in de meeste gevallen op aanvraag worden besproken. In grote steden als Rotterdam zijn er soms zelfs kantoorpanden aanwezig met duizenden vierkante meter aan ruimte. Zeer grote bedrijven beschikken dan ook vaak over dit soort kantoorpanden. Echter zijn deze panden in de meeste gevallen niet gekocht.