Wanneer je grote hoeveelheden afval hebt, heb je vaak een andere oplossing nodig dan een kliko of rolcontainer. Een afzetcontainer is al mogelijk vanaf 3 m³ afval en kan veel voordelen met zich meebrengen, zoals recycling. Ben jij benieuwd wat de voordelen zijn van een afzetcontainer? Lees dan snel verder!

Grote hoeveelheden afval veilig inzamelen

Een afzetcontainer heeft grotere afmetingen dan een rolcontainer of kliko, waardoor je grote hoeveelheden afval kwijt kunt in deze containers. Daardoor hoeft de afzetcontainer minder vaak geleegd te worden, wat ook voordelig is voor je portemonnee. Je kunt een afzetcontainer huren van Renewi, deze afzetcontainers zijn beschikbaar voor veel verschillende soorten afval en zijn volledig veilig. Bijvoorbeeld voor bouw- en sloopafval, grofvuil, hout, schroot of groenafval. Bij Renewi kun je als bedrijf afzetcontainers huren tot wel 40 m³ en als particulier heb je de keuze voor een afzetcontainer van maximaal 9 m³.

Je kunt afval recyclen

Wanneer je een afzetcontainer huurt bij een afvalverwerkingsbedrijf met een duurzaam karakter, dan wordt je afval gerecycled. Dat betekent dat jouw afval wordt bewerkt of verwerkt om hier opnieuw waarde aan te geven. Het kan dan zo zijn dat jouw afval bewerkt wordt om er een nieuw product van te maken of dat het verwerkt wordt tot grondstof voor nieuwe producten. Op deze manier heeft jouw afval nut en worden er grondstoffen gespaard, wat belangrijk is om grondstoffenschaarste tegen te gaan. Daarnaast is er minder CO²-uitstoot dan bij het verbranden van afval.

Kies voor een totaalleverancier 

Wanneer je kiest voor een afvalverwerkingsbedrijf zoals Renewi, heb je hier veel voordelen van. Je kunt altijd een afzetcontainer kiezen die het beste bij jouw klus of project past, waardoor je altijd de juiste oplossing kunt vinden voor jouw afvalprobleem. Daarnaast wordt de afzetcontainer op jouw locatie geplaatst en wordt deze geleegd als hij vol is. Daarna wordt het afval afgevoerd en gebruikt voor nieuwe producten en grondstoffen. Dit kan bovendien tegen een aantrekkelijk tarief. Zo heb jij geen zorgen meer over jouw afval en help je het milieu een handje, terwijl je ook aan je portemonnee denkt.