De spaarrente is tot het nulpunt gedaald en het is dus zonde om je geld op de spaarrekening te laten staan. Maar wat ga je er dan mee doen? Wanneer jouw vermogen in box 3 boven het vrijgestelde bedrag uitkomt, betaal je belasting over je eigen spaargeld, terwijl je geen rente ontvangt. Je gaat er dus op achteruit en dat kan niet de bedoeling zijn. Steeds meer mensen overwegen daarom om te investeren in een tweede huis in het buitenland en bijvoorbeeld een huis te kopen in Marbella bij Villa Nova. Wat zijn de voordelen van een tweede woning in bijvoorbeeld Spanje? Je leest het in dit artikel!

Wat kan je met je spaargeld? 

Wie niet wilt blijven toezien hoe het spaargeld minder waard wordt, kan ervoor kiezen om een alternatieve bestemming voor je spaargeld te zoeken. Denk aan het aflossen van je woning schuld, het schenken aan dierbare of het geld investeren in een andere woning. En hoe leuk is het als deze woning in het buitenland is? 

Belastingen in het buitenland

Een tweede huis in het buitenland brengt wel wat fiscale verplichtingen met zich mee. De gemeente van het land waar de woning zich bevindt, zal normaliter onroerendezaakbelasting heffen. In Spanje betaal je betaalt jaarlijks inkomstenbelasting over een fictief huurinkomen voor zover je de woning niet verhuurt. Die belasting is 19% over 1,1% van de kadastrale waarde van de woning die je tot je bezit hebt. Als laatste is er dan nog de vermogensbelasting. Door hoge vrijstellingen kom je hier in het buitenland niet snel aan toe. 

De woning na aankoop verhuren

Buiten de kosten van een woning in Spanje, heb je natuurlijk ook opbrengsten van de tweede woning. Buiten het geld wat je kan verdienen, is het ook al heel fijn dat je een eigen plek hebt waar je naartoe kan in de vakanties. Op de momenten dat je niet zelf vakantie viert in het huis, kan je de woning verhuren aan vakantieganger en er op deze manier nog extra aan verdienen!