Het kan voorkomen dat als u al langer in een huis woont, u problemen krijgt met de waterafvoer van uw dak. Het is dan verstandig om de hulp in te schakelen van een erkende loodgieter. Wanneer u zeker weet dat het nodig is dat u uw zinken dakgoot moet vervangen, kunt u contact opnemen met De Zinkspecialist die vooral in Midden en Zuid-Nederland werken. De Zinkspecialist is een bedrijf dat alleen maar werkt met zink om dakgoten te maken.

De voordelen van een zinken dakgoot

Een zinken dakgoot zorgt voor een authentieke uitstraling bij zowel nieuwe als oude gebouwen. Een woning met een zinken dakgoot, zal zich veelal onderscheiden in een straat. Het is een meerwaarde voor uw woning dat soms zelfs in de verkoopprijs merkbaar is. Door daarbij ook de regenpijpen van zink te nemen, krijgt u een mooi geheel. Het nadeel van een zinken dakgoot is dat hij kostbaar is.

Kosten dakgoot vervangen

Kosten dakgoot vervangen van zink is duur. U betaalt voor een woning in een rij voor een dakgoot al snel € 1000. Voor een groot huis zal dat minimaal € 2000 zijn. De kosten zijn daarbij wel inclusief het inmeten van de zinken goot. Ook de kosten voor het verwijderen van de oude zinken goot behoort bij de prijsopgave. Wanneer u gebruikt maakt van zinken regenpijpen zal het totaalbedrag hoger zijn. Omdat er voor een zinken dakgoot ook beugels op maat moeten worden gemaakt, staan de kosten hiervan ook op de geleverde offerte.

Een lekkage aan uw zinken dakgoot

Heeft u een lekkage aan uw zinken dakgoot, dan moet u eerst kijken of u het zelf kunt repareren. Er zijn tegenwoordig goede materialen verkrijgbaar waarmee de lekkages van zinken dakgoten kunnen worden gerepareerd. Kunt u het zelf niet repareren, dan is het verstandig om er eerst een loodgieter bij te halen. Wanneer hij het kan repareren, zijn de kosten veel lager, dan bij het vervangen van de zinken dakgoot.