Door de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Hierdoor is het belangrijk dat er een plek in huis is waar je fijn kunt werken. Hoe je jouw home office eruit ziet heeft invloed op je concentratie. Het is belangrijk dat het een rustige ruimte is waardoor je goed kunt concentreren. In deze blog ga ik je vertellen in hoe je de home office goed kunt indelen. 

Werkruimte en leefruimte gescheiden 

Probeer zoveel mogelijk je leefruimte en werkruimte van elkaar gescheiden te houden. Dit lijkt heel simpel, maar kan best lastig zijn. Mede door de ruimte die je hebt en of het mogelijk is om een home office in te delen. Als je een aparte ruimte hebt waar je jouw plek kunt inrichten is dat ideaal. Anders zal je creatief met de ruimte om moeten gaan om het toch te kunnen creëren. 

Goede bureaustoel

Hoe mooi je bureaustoel er ook uitziet het moet wel lekker zitten. Acht uur lang en dag vijf dagen per week op een mooie, maar niet lekker zittende bureaustoel is funest voor je rug. Je gezondheid is immers belangrijker dan een mooie bureaustoel. Vind je een nieuwe bureaustoel erg duur? Kijk dan eens naar tweedehands bureaustoelen, die je bijvoorbeeld kunt vinden op marktplaats. 

Goed licht is goud waard

Door voldoende daglicht binnen te krijgen kan het je een energieboost geven, waardoor je productiviteit toeneemt.. Door een goede bureaulamp, dat blauw licht is kun je jouw concentratie ook verhogen. Ook is het fijn als er een raam open kan voor frisse lucht, zo kan je de concentratie laten toenemen. Als er teveel zonlicht binnenkomt is dat ook niet fijn, daarom is het prettig als je de ruimte zou kunnen verduisteren zodat de zon je niet verblindt. 

Opgeruimd bureau

Door een opgeruimd bureau heb je een opgeruimd hoofd. Door alles netjes op te bergen in lades, kasten of manden is het uit het zicht en ligt het niet op je bureau. Als alles op je bureau ligt kun je gek worden, doordat je niet voldoende werkruimte hebt. Daarnaast geef spullen een bepaalde plek, hierdoor hoef je niet naar te zoeken maar kan je het direct ervandaan pakken. Ook kun je makkelijk opruimen door het op de oude plek neer te leggen. 

Personal touch

Het kan een fijn gevoel geven om je home office een personal touch te geven. Door foto’s te hebben hangen op een prikbord of door een foto op je bureau te hebben staan. Hierdoor krijg je meer een gevoel dat je ook echt thuis bent. Hierdoor kan je nieuwe home office ook gelijk prettiger aanvoelen, waardoor je een stuk fijner er kunt werken. 

Goed bureau

Investeer in een goed bureau die helemaal aan jouw voorwaardes voldoet. Zorg ervoor samen met je bureaustoel dat je er de gehele dag goed kunt zitten, want je zit er erg lang aan. Als dit niet fijn zit dan verhuis je al gauw naar de bank, bed of keukentafel wat fijner zit. 

Planten in de ruimte 

Door middel van een raam kan er frisse lucht binnenkomen, maar ook door planten. Hierdoor krijg je extra zuurstof in de ruimte wat je concentratie kan bevorderen. Ook staat het gezellig en krijgt de ruimte ook meer een kleur. 

stijlen, materialen en kleuren

De kleuren die erg mooi zijn voor een thuiskantoor zijn lichte kleuren en natuurlijke materialen. De stijlen die erg goed bijpassen zijn moderne minimalistische stijl, industriële stijl of scandinavische stijl. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt in jouw kantoor. Daardoor kan je er fijn werken en kan je jouw werk ook echt goed uitvoeren.