Zonneschermen of luifels worden vaak over het hoofd gezien voor buitenhuizen, maar ze kunnen het hele jaar door van groot belang zijn. Het geeft een nieuwe look aan de buitenkant van je huis en biedt je schaduw bij alle weersomstandigheden, of het nu regent of een warme zonnige dag. Het beschermt je ook tegen harde UV-stralen terwijl je buiten van de natuur geniet en zonnebaadt. Een zonnescherm elektrisch kun je niet alleen voor je achtertuin gebruiken, ze zijn ook zeker geschikt om aan de voorzijde van je woning gemonteerd te worden. Als je van plan bent om hiervoor de luifels te kopen dan is het van belang om rekening te houden met de onderstaande factoren. Op deze manier koop je de beste zonneschermen voor in de voortuin. 

Materiaal 

Zonnescherm- of luifelmateriaal kan van een andere soort zijn. Elk van deze materialen vraagt ​​om andere aandacht voor onderhoud. Waar mensen meestal de voorkeur aan geven, zijn buitenstof en aluminium. Outdoorstoffen hebben een breed scala aan kleuren, maar vragen om frequent onderhoud boven aluminium. Aluminium is duurzaam, maar wordt geleverd met beperkte keuzes in ontwerp en kleurengamma. Het is een goed idee om een expert te vragen naar welke materialen het beste zijn om te gebruiken voor de zonneschermen in je voortuin. Dit kun je ook het beste doen als je screens buiten gaat kopen.

Hoek

De hoek wordt over het algemeen als vanzelfsprekend beschouwd, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo slim. Het maakt niet uit of je de zonneschermen voor ramen of deuren in je voortuin gebruikt, het instellen van de juiste hoek is cruciaal. Als je raam of deur naar het oosten of westen is gericht, moet de grootte van de druppel ergens tussen 65 en 75 procent zijn. Evenzo is voor ramen op het zuiden een lagere daling van 40 tot 45 procent ok. Eventueel kun je hierbij ook weer de hulp van specialisten inschakelen.

Stijl

Je wilt natuurlijk dat het past bij de stijl en architectuur van je huis. Er zijn veel stijlen waaruit je degene kunt kiezen die het beste bij je huis past. De meest voorkomende populaire stijlen van zonneschermen zijn koepelstijl, waterval, gevelpad en gesloten of open zijkanten. Kijk niet alleen naar welke stijl je het mooist vindt, maar ook naar welke stijl het beste past bij de rest van het exterieur van je woning.

Kleur

Denk na over de beste en in het oog springende kleurencombinatie die de uitstraling van je huis kan opfleuren. Je kunt een professionele ontwerper raadplegen als je niet creatief genoeg bent om dit zelf te doen bij het kopen van de zonneschermen voor je voortuin. Experts hebben voorgesteld om de kleur licht te houden voor reflectie van zonlicht.

 

Verkoper

Bij het kopen van zonneschermen moet je natuurlijk ook bepalen van welke verkoper je ze aanschaft. Hierbij kun je kiezen voor een lokale verkoper, maar dit is vaak wat aan de dure kant. Online is het kopen van luifels juist normaal gesproken een beetje goedkoper.