Een aantrekkelijk kantoor interieur is net zo belangrijk voor de productiviteit op het werk als de juiste apparatuur en faciliteiten. De manier waarop uw kantoor en werkplek zijn ingericht, kan effect hebben op hoe medewerkers zich voelen en werken. Bij het creëren van een werkomgeving waar medewerkers hun werk graag doen en zich op hun gemak voelen, is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. In deze blog gaan we je voorzien van tips om je kantoor interieur te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Maak een inspirerende werkplek

Een inspirerende werkplek creëren is volgens CEKA Nederland een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om de productiviteit op uw kantoor te verhogen. Begin door een bureau, stoel en accessoires te kiezen die passen bij de stijl van het kantoor. Maak vervolgens het kantoor persoonlijk door er kleur en persoonlijke foto’s of decoraties aan toe te voegen. Het is bewezen dat kleur bijdraagt aan een positieve stemming en het concentratievermogen van werknemers helpt te verbeteren.

Creëer een comfortabele werkomgeving

Verzeker je ervan dat de werkomgeving van je werknemers comfortabel en ergonomisch is ingericht, zoals deze website voorschrijft.. Zorg ervoor dat de stoelen comfortabel en verstelbaar zijn voor de medewerkers. Investeer in verstelbare laptopstandaarden, zodat je het beeldscherm op ooghoogte kunt zetten en de belasting op nek en rug wordt verminderd.

Maak gebruik van planten

Planten zijn geweldige elementen om toe te voegen aan een kantooromgeving. Ze zuiveren de lucht, maken het kantoor visueel aantrekkelijker en verminderen stress bij werknemers. Kies planten die weinig onderhoud vragen en die passen bij de stijl van jouw kantoor.

Kies de juiste verlichting

Goede verlichting is cruciaal om vermoeide ogen te voorkomen en de productiviteit te verhogen. Zorg voor natuurlijk licht als het kan door indien mogelijk ramen open te zetten. Voor de momenten dat er weinig natuurlijk licht is, is het belangrijk om goede verlichting in jouw kantoor te gebruiken. Verlichting met een neutraal lichtspectrum, dat de kleurtemperatuur van daglicht nabootst, is ideaal.

Minimaliseer lawaai

Weg met het overmatige lawaai op kantoor! Lawaai op kantoor kan een nadelig effect hebben op de productiviteit van uw medewerkers. Om dit te minimaliseren, kun je investeren in geluidsabsorberende materialen, zoals tapijt of wandpanelen. Als het kan, kun je ervoor zorgen dat je medewerkers de mogelijkheid hebben om bepaalde ruimtes in te gaan om zich rechtstreeks te concentreren of telefoneren.