Heb je een nieuw kantoorpand waar je met je team gaat werken? Of gaat je huidige team verhuizen naar een ander pand? Het liefst trek je zo snel mogelijk in, zodat je gelijk aan de slag kunt. Het is van groot belang om bepaalde zaken in het pand goed te regelen. Op die manier kun je lange tijd genieten van je pand. Benieuwd? Lees dan verder.

Egaliseren van de vloer

Om een blijvend goede vloer te hebben in je kantoorpand, is het belangrijk om je ondervloer te egaliseren. Je vloer egaliseren is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuw kantoorpand, maar is wel van belang om te doen. Een sterke ondervloer is de basis voor een uiteindelijke vloer. Egalisatie is vaak nodig ter voorbereiding op tegels of parket dat later op de ondervloer wordt gelegd. Bij de egalisatie is het belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan. Wanneer het egaliseren niet goed gebeurt, krijg je een hobbelige vloer en dat wil je natuurlijk niet in je kantoor. Een goede voorbereiding is dus aan te bevelen.

Denk aan het milieu

Ook is een fijn werkklimaat van groot belang in een kantoor. Je kunt het best werken in een ruimte waar de temperatuur aangenaam is en de vochtbeheersing op orde is. Het is dus aan te raden om hierin te investeren. Daarnaast raden we aan om planten in de kantoorruimte neer te zetten. Dat komt omdat planten de lucht zuiveren. Dat draagt dus bij aan een gezond werkklimaat. Bijkomend voordeel: planten staan ook erg gezellig. Dat is altijd welkom op een kantoor!

Goede meubels

Investeer in goed kantoormeubilair. Wanneer je vooral zittend werk doet, is het erg belangrijk om goede bureaustoelen aan te schaffen en goede bureaus te hebben. Een bureau dat na enkele jaren instort is natuurlijk geen goede investering. Ook stoelen die je niet kunt verzetten, zijn natuurlijk niet aan te bevelen. Om klachten aan de rug, nek en schouders te voorkomen, is het aan te bevelen om bureaus en stoelen te kiezen die je kunt verstellen in de hoogte. Als je je bureau kunt vertellen, kun je het namelijk omtoveren tot een staand bureau. Dat is erg fijn om mee af te wisselen naast het zitten. Ook in de pauze is het van belang om lekker te kunnen zitten. Op die manier kun je goed tot rust komen om je daarna weer te kunnen focussen op het werk dat gedaan moet worden. Daarom is het belangrijk dat ook in de pauzeruimte fijne stoelen staan. Dat geldt ook voor de vergaderruimte. Als daar geen comfortabele meubels staan, kun je je wellicht tijdens een vergadering minder goed concentreren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kies ook voor rust

Ook rust is in een kantoorpand belangrijk. Je kunt niet goed werken als er de hele dag lawaai of gesprekken om je heen zijn. Dat komt omdat je dan snel wordt afgeleid. Kies daarom voor werkplaatsen die wat verder uit elkaar staan. Medewerkers hebben dan minder last van elkaar en kunnen dan productiever te werk gaan.