Een sfeerloos en saai kantoor is geen fijn kantoor om in te werken. Je wilt namelijk ook creatief en productief tegelijk zijn. Aangezien we een groot gedeelte van onze tijd op kantoor zitten, is het eigenlijk vreemd als de sfeer ver te zoeken is. Met een aantal aanpassingen en kleine investeringen geef je heel eenvoudig veel meer sfeer aan je kantoor. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog. 

1. Gebruik kleur 

Als het hele kantoor bestaat uit de kleuren wit, zwart en grijs dan is het niet vreemd dat de sfeer ver te zoeken is. Stel dat je hele huis in deze kleuren was, dan zou je toch ook met wat kleine accessoires meer kleur in huis brengen? Dit doe je natuurlijk ook gewoon op kantoor! Een goede kleurbalans ziet er niet alleen sfeervol uit, maar het zorgt ook voor meer creativiteit en productiviteit. Daarbij is het belangrijk door een muur een opvallende kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan blauw, groen of geel. Voeg vervolgens een aantal accessoires toe in diezelfde kleur. Heb je gekozen voor een blauwe muur? Voeg dan in een mooie hoek een blauwe roos toe. Je zult versteld raken van de combinatie! 

2. Comfortabele banken en stoelen 

Stoelen of banken die ongemakkelijk zitten en er oud uitzien stralen alles behalve sfeer uit. Als je het gezelliger wilt maken en een goede eerste indruk wilt achterlaten bij (potentiële) klanten, investeer dan in comfortabele en luxe banken, stoelen of fauteuils. Deze plaats je vervolgens in de wachtruimtes, kantine of ontvangstruimte. 

3. Eyecatchers! 

Als er echt iets is wat sfeer toevoegt dan zijn dat wel echte eyecatchers en kunst artikelen. Het is altijd leuk om iets moois te hebben om naar te kijken. Dit geeft toch net even wat extra’s aan je kantoorruimte. Daarnaast geeft het je pand iets unieks wat mensen niet zo snel gaan vergeten. 

4. Gebruik meubels op pootjes

Massieve meubels zien er misschien indrukwekkend uit, maar als je een klein kantoor hebt, maakt het de ruimte een stuk kleiner. Kies daarom voor meubels op pootjes. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer zichtbaar blijft. Je creëert op deze manier meer ruimte en sfeer in je kantoorpand. 

5. Hang foto’s op! 

Kale muren zijn alles behalve aantrekkelijk. Naast eyecatchers en kunst artikelen is het ook mogelijk om foto’s op te hangen. Uiteraard zijn dit geen foto’s van de afgelopen zomervakantie, maar deze foto’s zijn werkgerelateerd. Denk bijvoorbeeld aan quotes of andere afbeeldingen die wat zegt over jouw branche. Daarnaast is het ook mooi om bepaalde successen te delen die jullie hebben behaald. Geef deze een mooie plek op de muur.