Als je geen huis wilt kopen, maar je hebt wel heel veel geld tot je beschikking kan je ook kijken naar andere dingen. Een van deze dingen is het kopen van het kasteel. Hierbij moet je wel natuurlijk kijken of er een kasteel te koop is. Als er een kasteel te koop is heb je natuurlijk veel geluk. Dit komt doordat er niet super veel kastelen in Nederland zijn. Dit komt doordat kastelen niet meer gemaakt worden. De kastelen die er zijn komen van vroeger uit alleen dus de kans dat je een kasteel vind wat ook nog eens onderhouden is, is dus uniek. Daarbij kan je natuurlijk altijd rondkijken op het internet of er ergens een kasteel te koop staat. Het hoeft niet per se een groot kasteel te zijn want het kan namelijk ook een klein kasteel zijn. Het kan namelijk heel leuk zijn om in een kasteel te wonen. Voor sommige kan dit zelfs een hele uitdaging zijn omdat je wel veel moet doen aan een kasteel. Zo zijn er veel schoonmaak dingen die uitgevoerd moeten worden als je in bezit bent van een kasteel. En dat is niet het enige het is ook belangrijk dat de grote tuin die er vaak bij een kasteel bij zit goed wordt bijgehouden. Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar hier kan je ook een extern bedrijf voor inhuren. Zij weten vaak hoe dit aangepakt moet worden en kunnen dit ook zelf doen. Vaak heb je toch genoeg geld omdat je ook het budget hebt om een kasteel te kopen dus dan zou dit een klein iets moeten zijn.

Wonen of zaken?

Het hoeft niet zo te zijn dat je een kasteel koopt om er in te wonen. Je kan ook een kasteel kopen om hier een bedrijf van te maken. Vaak is dit dan ook de perfecte plek voor een restaurant of een café. Vaak zit er een grote tuin bij waarbij je veel tafels en stoelen kwijt kan. En doordat je in een kasteel zit kan dit heel leuk zijn voor gezinnen met bijvoorbeeld kinderen. Op deze manier kan je inspelen op je doelgroep en zo ook meer winst maken voor je bedrijf. Als het eventueel niet lukt met de zaken kan je er altijd nog voor kiezen om het kasteel te verkopen. Als je dan geluk hebt kan je er zelfs nog winst opmaken wat al helemaal mooi zou zijn.

Waarom een kasteel, maar geen huis?

Een kasteel kan leuk zijn voor mensen die houden van een uitdaging. Dit komt doordat er wel veel onderhoud meestal is aan een kasteel. Zo kan je als eigenaren van het kasteel je handen uit je mouwen steken en ook werk uitvoeren aan je eigen huis en tuin.