Je huis verkopen: Hoe pak je dat aan?

Wil jij binnenkort je huis verkopen, maar heb je geen idee hoe je dat aanpakt? Lees dan snel verder, want ­in dit artikel zetten we alle tips voor je op een rijtje. Allereerst is het belangrijk dat je goede foto’s hebt van je huis. Deze kun je proberen zelf te maken, maar je kunt er ook een fotograaf voor inhuren. Het spreekt voor zich dat je huis er redelijk neutraal uit moet zien. Dit wil zeggen dat mensen het gevoel hebben dat ze erin kunnen wonen, en dat ze hun eigen draai aan de inrichting kunnen geven. Als je hele opvallende elementen in huis hebt dan kun je dus als je je huis verkopen wilt het beste zorgen dat je deze weghaalt. Een muur in een super felle kleur schilder je bijvoorbeeld wit, en accessoires in een hele specifieke stijl stop je in een doos. Ook verkopen huizen sneller als er niet teveel persoonlijke decoratie staat, zoals foto’s. Berg deze even op voor het maken van de foto’s, en ook als je een bezichtiging hebt.

Je huis verkopen: Kies een goede makelaar

Natuurlijk is het allerbelangrijkste bij je huis verkopen dat je een goede makelaar kiest. Deze zorgt ervoor dat je huis zichtbaar is voor een groot publiek, iets wat je echt maar moeilijk zelf kunt doen. Ze maken doorgaans ook goede foto’s van je huis, wat mooi meegenomen is als je dat zelf niet wilt doen. Vaak geeft een goede makelaar ook tips om zo snel mogelijk je huis te verkopen. Deze tips kunnen betrekking hebben op de styling van je interieur, maar ook op andere zaken. Een makelaar doet immers niets anders dan huizen verkopen (en aankopen) en weet precies wat kopers zoeken. 

Bepaal de vraagprijs van je huis

Vervolgens moet je natuurlijk, eventueel in overleg met de makelaar, een goede vraagprijs voor je huis bepalen. In veel gevallen is dit niet zo moeilijk. Je kijkt gewoon naar wat er voor de huizen in jouw straat of buurt wordt gevraagd, en of deze vergelijkbaar zijn met jouw huis. In sommige gevallen moet je als je je huis verkopen wilt echter een taxateur inschakelen. Dit is het geval wanneer het een wat aparte of groter huis is, dat nergens mee te vergelijken is. De markt verandert bovendien constant, en een taxateur weet je precies te vertellen wat je huis op dit moment waard is. Zo wordt je huis verkopen via De Bloois Vastgoed veel makkelijker. Als je teveel vraagt krijg je immers geen kijkers, maar als je te weinig vraagt dan loop je flink wat geld mis. 

En dan: afwachten!

Staat je huis eenmaal te koop? Dan is het een kwestie van afwachten. Je kunt via social media proberen zoveel mogelijk mensen op de hoogte te stellen van het feit dat je je huis verkopen wilt. Misschien ziet iemand de advertentie en heeft direct interesse. Dit is allemaal afhankelijk van of diegene zichzelf wel in jouw huis ziet wonen en of de prijs klopt. Zo ja, dan kun je zelfs binnen 2 weken je huis verkopen als je geluk hebt!