Het kiezen van de juiste stellingen voor je magazijn is van invloed is op de efficiëntie en productiviteit van jouw magazijn. Er zijn verschillende soorten stellingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel bieden we een overzicht van de verschillende soorten stellingen die beschikbaar zijn en geven we advies hoe je de juiste magazijnstelling kunt kiezen.

Toegankelijkheid en orderpickproces

Bij het kiezen van stellingen is het belangrijk om na te denken over de toegankelijkheid van de opgeslagen goederen en het orderpickproces. Doorrolstellingen zijn bijvoorbeeld ideaal voor een snelle en efficiënte orderpicking. Ze maken gebruik van zwaartekracht om goederen naar voren te laten rollen, waardoor de toegankelijkheid wordt vergemakkelijkt. Een andere factor om rekening mee te houden is de behoefte aan mobiliteit in je magazijn. Mobiele werkbanken kunnen worden gebruikt om flexibiliteit te bieden bij het verwerken van goederen op verschillende locaties in het magazijn. Een mobiele werkbank kopen bij Begra is snel, eenvoudig en voordelig. Zo heb je binnen de kortste keren flexibele en praktische werkbanken in huis.

Palletstellingen en Legbordstellingen

Bij het kiezen van stellingen voor je magazijn is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Palletstellingen zijn ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden goederen op pallets. Ze maken gebruik van verticale ruimte en bieden een efficiënte opslagoplossing. Legbordstellingen zijn daarentegen flexibeler en bieden gemakkelijke toegang tot kleinere goederen. Begra biedt diverse palletstellingen en legbordstellingen die kunnen worden aangepast aan je specifieke opslagbehoeften.

Draagcapaciteit

Het is belangrijk om de draagcapaciteit van de stellingen in overweging te nemen, vooral als je van plan bent om zware goederen op te slaan. Draagarmstellingen zijn ideaal voor de opslag van lange en zware goederen, zoals buizen en staven. Ze zijn ontworpen om een aanzienlijk gewicht te dragen en zorgen voor een veilige opslagomgeving. Als je behoefte hebt aan extra ruimte zonder uitbreiding van het magazijn, kunnen entresolvloeren een goede optie zijn. Ze bieden een stevige basis en hebben een hoge draagcapciteit.