Na een bezoekje aan de antiekmarkt, kringloopwinkel of op destijdsch.nl, kan het zomaar zijn dat je een prachtige Destijdsch oude deur op de kop tikt. Het is zonde om deze parel te laten verstoffen in de kelder of op de zolder. Maar hoe plaats je nu zo’n oude deur in een nieuw huis? In deze blogpost leggen we het je stap voor stap uit!

Stap 1: Meet de maten op

Een Destijdsch oude deur kan vaak afwijken van de standaard afmetingen van moderne deuren. Het is daarom belangrijk om de maten van de deur goed op te meten voordat je hem plaatst. Hou hierbij rekening met eventuele scheefstand of andere afwijkingen. Zo voorkom je dat je achteraf alsnog aanpassingen moet doen.

Stap 2: Deur op maat maken

Wanneer je de maten van de deur hebt opgemeten, kun je de oude deur op maat maken. Dit doe je door de deur in te korten. Gebruik hiervoor een cirkelzaag met een fijne zaagblad voor de beste afwerking. Als de deur te breed is, kun je de deur ook inkorten door de zijkanten bij te schaven. Let hierbij op dat je genoeg hout overhoudt aan beide kanten, zodat de deur nog stevig blijft en niet uit zijn verband raakt.

Stap 3: Deur afwerken

Een Destijdsch oude deur heeft vaak extra aandacht nodig als het gaat om de afwerking. Schuur de deur goed af en repareer eventuele beschadigingen. Je kunt de deur daarna een mooie laklaag geven voor een meer duurzame bescherming. Hierbij kun je kiezen uit verschillende kleuren of stijlen, zoals glanzend of mat.

Stap 4: Deur plaatsen

Nu is het tijd om de deur daadwerkelijk te plaatsen. Zorg dat je de deur goed afhangt, dit is cruciaal voor het functioneren van de deur. Hiervoor kun je gebruik maken van de hulp van een kennis of een specialist. Hang de deur bij voorkeur op aan stalen scharnieren voor extra stevigheid en duurzaamheid.

Stap 5: Onderhoud

Na het plaatsen van je oude deur is het belangrijk om hem goed te blijven onderhouden. Controleer de deur regelmatig op beschadigingen en slijtage en repareer deze tijdig. Wanneer je de deur regelmatig schoonmaakt en een nieuwe laklaag geeft, blijft hij zo goed als nieuw en kun je er nog lang van genieten.

Conclusie

Het plaatsen van een Destijdsch oude deur in een nieuw huis is een mooie manier om een uniek en karakteristiek element toe te voegen aan je interieur. Door deze vijf stappen op te volgen zorg je ervoor dat je deur goed afhangt en mooi afgewerkt is. Zo kun je genieten van de vintage uitstraling van je oude deur, terwijl hij tegelijkertijd thuiskomt in je moderne woning.