Het goed verpakken van producten die je bijvoorbeeld verkoopt kan heel erg belangrijk zijn voor je klant, maar ook voor je bedrijf. Het is natuurlijk belangrijk dat als iemand iets bij je koopt dat hij of zij ook zijn product helemaal goed bij zich thuis krijgt. Hierbij is het belangrijk dat het product niet kapot mag zijn. Hierbij kan je kijken naar meerdere dingen die ervoor zorgen dat een product niet kapot kan gaan. Door middel van de verpak methode kan er gekeken worden hoe een product zou reageren als het zou vallen. Hierbij doen bedrijven vaak een onderzoek naar hoe ze een product het beste kunnen inpakken voor de consument. Hierbij wordt er gekeken naar het materiaal wat gebruikt kan worden om het product te beschermen. Zo kan er gekeken worden naar noppenfolie. Dit is een folie gemaakt met kleine plastic nopjes. 

Deze zorgen voor de bescherming van het product het zorgt ervoor dat het product ook niet teveel de kartonnen doos raakt. Hierdoor kan het product zich ook beschadigen door de doos te raken. Dit is natuurlijk belangrijk omdat op deze manier het product goed kan aankomen bij de klant. Het is belangrijk dat het goed kan aankomen bij de klant want je wilt niet dat de klant het terug moet sturen. Dan kan het zo zijn dat je als bedrijf geld verliest. Noppenfolie is gemaakt van plastic en kan heel erg verschillen van elkaar. Zo heb je noppenfolie die van lichte kwaliteit is. Deze kan je gebruiken voor wat goedkopere producten. Voor zwaardere producten kun je noppenfolie gebruiken van vele hogere kwaliteit.

Waarom het verpakken belangrijk is

Het goed verpakken van bijvoorbeeld producten kan heel erg belangrijk zijn voor je klant. Als de klant dit ziet kan het zo zijn dat ze denken dat je dit goed gedaan hebt. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat een klant wellicht opnieuw dingen bij je wilt kopen. Op deze manier zorg je ervoor dat klanten bij je terug komen. Ook is het belangrijk dat de verpakking goed is voor het transport. Het transportbedrijf dat jouw product moet vervoeren vindt het belangrijk dat het product niet kapot kan gaan door hun. Daarom vereisen ze meestal dat een product ook goed ingepakt moet worden door het bedrijf.

Ontevreden klanten

Je wilt dat alles goed gebeurt anders heb je de kans dat er ontevreden klanten komen. Deze klanten kunnen dan bijvoorbeeld slechte recensies over je bedrijf zetten en op deze manier ervoor zorgen dat je minder omzet kan draaien voor je bedrijf. Dit wil je natuurlijk niet hebben en hierbij is er belangrijk dat je een goede klantenservice hebt die de problemen van de klanten kan oplossen.