In de wereld speelt het een grote rol, vooral in deze tijd is het van belang dat je er bewust van bent. Sommige mensen zijn het heel erg en sommige wat minder. Dan heb ik het natuurlijk over Greenchoice, het is een bedrijf dat zich hard maakt over het milieu. Klantenservice Greenchoice kan je contacteren met eventuele vragen over het milieu in de brede zin. Vooral in het huishouden zien we terug dat steeds meer mensen zich volop bezighouden met het milieu. Klantenservice Greenchoice is daar dus ook enorm mee bezig en het bedrijf blijft innoveren wat voor veel mensen erg belangrijk is. Dit komt vanwege dat ze er ook steeds bewuster mee omgaan tot het gevolg dat de wereld verbeterd wordt. Helaas kunnen we het niet mee terug spoelen, daarmee probeer ik te zeggen dat alle gassen van bijvoorbeeld auto’s al in de lucht hangen en het niet meer eruit kunnen vissen.

Daarom wordt ook in de auto-industrie gekeken hoe wij het met z’n allen het beste het milieu kunnen aanpakken, maar omdat er veel mensen erop tegen zijn zouden we die eerst moeten overhalen. Toch is er een grote groep die wel mee wil werken, zo scheiden ze het afval netjes en rijd er al een gedeelte in een elektrische wagen. Dit helpt al een hele hoop voor het milieu, zo zijn er minder gassen die vrijkomen in de lucht en zorgt het ervoor dat het klimaat zo min mogelijk veranderd.

Is het overdrijven of niet

Er zijn ook mensen die vinden dat het nog beter kan en nog veel beter dan wat we het nu doen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die rijden op waterstof, want zo kan je de natuur nog minder belasten. Door het rijden in een auto op waterstof zorg je er voor dat je veel minder uitstoot, waardoor er minder energie hoeft op te wekken in bijvoorbeeld kerncentrales. Niet alleen in het huishouden wordt er gekeken hoe je het beste dingen kan verduurzamen, maar ook de overheid kijkt naar deze situatie. De overheid vindt het namelijk ook belangrijk, het zou raar zijn als de overheid de Nederlanders wel allemaal laten verduurzamen uit hun eigen zak terwijl de overheid z’n handen er van af houdt. Daarom kijkt de overheid ook naar veranderingen, het is namelijk belangrijk dat de overheid zich er ook aan mee laat werken. 

Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen plaatsen op een gebouw of het plaatsen van windmolens om zo stroom op te wekken. In het huishouden gebruiken er al 400.000 huishoudens de groene stroom van Greenchoice en door de komst van het bedrijf in 2001 is Nederland een stuk groener geworden. Ook hebben ze al meerdere titels mee naar huis genomen, zo hebben ze in 2014 de titel gekregen van ‘beste energieleverancier’. Z’n titel kan jouw bedrijf een enorme boost geven, je krijgt daardoor veel publiciteit en wordt herkent door meerdere bedrijven.