Ziek worden is heel erg vervelend, het gebeurt helaas veel mensen op de wereld. Dit heeft allemaal verschillende redenen, alleen het vaakst heb je hier geen invloed op. Dit is natuurlijk heel erg vervelend als je dit overkomt en ook erg zielig. Helaas gebeurt het wel veel mensen op de wereld, tegen sommige ziektes kunnen ze gelukkig wat doen. Vergeleken met vroeger zijn ze hier al een stuk verder mee. Door alle nieuwe ontwikkelingen kunnen ze hier nu beter mee omgaan, dit is heel erg fijn voor de mensen die dit krijgen. Het verschil in de ziektes is heel erg groot, bij sommige ziektes hoef je namelijk niet naar een ziekenhuis. Een hele vervelende ziekte is als je iets met je hart krijgt. Daarom doneren veel mensen geld aan organisaties die dit proberen te verhelpen. Een hele bekende organisatie is de hartstichting, hun doel is om veel mensen van hun hartproblemen af te helpen. Je hebt verschillende manieren hoe je kunt doneren. Je kunt een eenmalige donatie doen en een maandelijkse donatie. Ook kun je de hartstichting opzeggen, dit betekent dat je geen geld meer doneert aan dit goede doel. 

Dit is vaak het geval als mensen geen geld meer hebben of dat ze een ander doel willen steunen. Het steunen van een goed doel is iets wat heel erg belangrijk is. Veel van deze goede doelen hebben geld tekort om zichzelf goed in te zetten. Gelukkig hebben ze veel sponsors en mensen die hun doneren. 

Veel vrijwilliger bij een organisatie

Vaak zitten er in deze organisaties veel vrijwilligers die dit regelen. Hier moet je dus erg veel respect voor hebben, ze krijgen hier namelijk geen geld voor. De mensen die dit doen hebben vaak wat tijd over of zijn al met pensioen. Je kunt namelijk niet leven van het vrijwilligerswerk, het levert namelijk niks op voor deze mensen. Er zijn gelukkig veel mensen in Nederland die goede doelen steunen. De hartstichting is namelijk maar 1 goed doel van Nederland, ze hebben er nog veel meer. Het is dus belangrijk dat dit goed wordt verdeeld. Daarom zie je mensen die hun maandelijkse donatie bij de hartstichting opzeggen. Dit is vaak niet omdat ze het niet meer interesseert. Ze gaan dan vaak een ander doel doneren. Als iedereen dit namelijk zou doen hebben we veel minder ziektes in Nederland. Er is vaak geld te kort om een ziekte te behandelen. Daarom vragen ze dit zo vaak om te doen. Ook is het goed om jezelf in te lezen over de organisatie. Je wilt namelijk wel weten waaraan je iets doneert, veel mensen doneren namelijk gewoon maar wat. Alleen ze weten niet precies wat de organisatie doet. Dit is wel erg belangrijk om te doen. Er zijn namelijk ook organisaties die veel geld uitkeren aan hun zelf. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.