Verhuizen met demente of oude personen kan lastig zijn omdat het een enorme verandering in hun leven kan betekenen. De veranderingen en stress die hierbij komen kijken kunnen het mentale welzijn van de persoon aantasten en onrust en angst veroorzaken. Het kan een verlies van vertrouwde omgeving betekenen, wat kan leiden tot verwardheid. Hier een aantal tips om u op weg te helpen om een verhuizing met dementie zo goed mogelijk te laten lopen:

Voorbereiding is het halve werk

Begin meteen met voorbereiden. Maak een plan met duidelijke stappen en zet deze uit met een tijdschema.

Geef de persoon met dementie extra aandacht

Verleen extra aandacht en tijd aan de persoon met dementie. Door hen te betrekken bij de verhuizing, kunnen ze een gevoel van verbondenheid ervaren.

Zorg dat er voldoende hulp is tijdens een verhuizing met dementie

Verkrijg hulp van familie en vrienden om de verhuizing te vergemakkelijken. Zorg ervoor dat er altijd iemand bij de persoon met dementie is om hen te helpen. Initiatieven zoals verhuisbedrijf Arnhem kunnen hiermee helpen.

Rust voldoende uit

Zorg voor voldoende rust. Dit geldt voor de verhuizer die helpt en de persoon met dementie. Ook kan een verhuizing zeer vermoeiend zijn voor een persoon met dementie, daarom is het handig om tijdens periodes waarin de persoon met dementie al vermoeid is, niet te verhuizen.

Neem vertrouwde spullen mee

Probeer de meest vertrouwde voorwerpen mee te nemen. Dit zal de persoon met dementie helpen zich thuis te voelen in de nieuwe omgeving.

Vertrouwde omgeving voor gedementeerde tijdens een verhuizing

Zorg voor een vertrouwde omgeving. Zorg ervoor dat er vertrouwde meubels, kunstwerken en andere items zijn die de persoon met dementie herkent. Want dan voelt de nieuwe situatie, minder vreemd. Dit is belangrijk voor het mentale welzijn van de persoon.