Het verhuizen van een bedrijf is een enorme klus. Daarom is een goede voorbereiding noodzakelijk om dit soepel te laten verlopen. Je moet denken aan het toekomstige pand waar je naartoe verhuist. Is deze bijvoorbeeld klaar om in te trekken, of moet er nog geklust worden? Daarnaast is de vraag of je bedrijf in de tussentijd nog bereikbaar moet zijn voor klanten. Je kunt dan kiezen om te verhuizen buiten de werktijden, dus in het weekend of ‘s avonds. Een kantoorverhuizing regelen kan gelukkig met hulp van professionals die hier al jaren ervaring mee hebben.

Je nieuwe plek

De nieuwe locatie van je bedrijf moet natuurlijk helemaal in orde zijn. Voordat je alle spullen gaat vervoeren moet dus alles nagekeken worden. Zijn alle nodige faciliteiten aanwezig in je nieuwe pand, of moeten er nog een aantal verbouwingen plaatsvinden? Vraag altijd even na bij de gemeente of je bepaalde vergunningen nodig hebt voor de verbouwing die je in gedachte hebt. Je wilt niet voor onaangename verrassingen staan! Als je bang bent dat je sommige zaken gaat vergeten, kun je altijd professionals vragen om je te assisteren met de kantoorverhuizing regelen.

Daarnaast moet je kijken naar de parkeergelegenheden voor werknemers en klanten. Hoeveel heb je er nodig? En waar gaat het laden en lossen plaatsvinden? Het is dus van belang dat je de plattegrond al helemaal hebt uitgedacht voor het verhuizen van een bedrijf van start gaat.

Bereikbaarheid voor klanten

Het verhuizen van een bedrijf is een chaotische tijd. Bepaal daarom ruim van tevoren hoe je bereikbaar blijft voor je klanten. Wanneer je besluit om een periode te sluiten en de verhuizing te regelen, moet je de bestaande klanten natuurlijk hier goed over informeren. Als je overdag nog gewoon bereikbaar wilt zijn, kun je ervoor kiezen om de avonden en weekenden te gebruiken om te verhuizen. Dit vergt natuurlijk ook een goede voorbereiding. Maar als je de kantoorverhuizing regelen in beginsel goed uitdenkt, heb je er later alleen maar profijt van.