Ga je een vloerkleed of een tapijt aanschaffen? Dan is de kans ontzettend groot dat je de voorkeur zal geven aan één van de Berber tapijten of Berber vloerkleden die op de markt zijn terug te vinden. Voor deze tapijten of vloerkleden geldt dat ze zich in eerste instantie vooral kenmerken door een vrij dikke pool. Ze staan er bovendien ook om bekend met de hand geknoopt te worden in Marokko. Voor de natuurlijke schapenwol waar deze exemplaren veelal uit zijn vervaardigd geldt dat ze als een wolkje aanvoelen onder je voeten. Niet alleen zijn deze tapijten erg comfortabel om overheen te lopen en zien ze er goed uit, bovendien beschikken ze ook nog eens over een werkelijk fantastische kwaliteit waar je op kan vertrouwen.

Waar komen deze tapijten precies vandaan?

Voor de Berber tapijten geldt dat we hun oorsprong moeten gaan zoeken in het zogenaamde Atlas gebergte in Marokko. Reeds verschillende eeuwen lang is het zo dat deze tapijten hier worden geknoopt. Het is een voor het land uitermate belangrijke ambacht welke ook tegenwoordig nog steeds gewoon met de hand wordt uitgevoerd. Ondanks het feit dat dergelijke tapijten dus heel wat werk vereisen moet het gezegd dat ze hier in Nederland wel gewoon verkrijgbaar zijn tegen een betaalbare prijs. Dit maakt deze prachtige stukken ook toegankelijk voor mensen die bijvoorbeeld een minder groot budget voor handen hebben. 

Hoe moet je, je Berber tapijt onderhouden?

Koop je één of meerdere Berber tapijten? Dan spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten hoe je deze nu het beste kan onderhouden. Voor deze tapijten geldt dat ze niet alleen met de hand worden geknoopt, ze bestaan ook uit 100 procent zuivere wol. Voor dit materiaal geldt dat ze er bekend om staat als voornaamste voordeel te hebben dat ze van nature vettig is. Hierdoor werkt ze vuilafstotend. Het spreekt voor zich dat je perfect over de mogelijkheid beschikt om dergelijke tapijten te stofzuigen. 

Ontstaan er op een zeker ogenblik vlekken op het tapijt? Dan is het sterk aangeraden om deze meteen te behandelen met behulp van lauw water. Wanneer je dit een aantal keren gaat herhalen zal meteen duidelijk worden dat de vlekken danig verdund zullen worden. Door vervolgens de plaats terug goed droog te maken met behulp van een doek is het mogelijk om de vlek voor het grootste gedeelte te verwijderen. In ieder geval is het bij vlekken op je Berber tapijten van cruciaal belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Berber tapijten kopen? Altijd een prima idee! 

Wanneer je tegenwoordig een bezoek brengt aan een aantal verschillende woningen is de kans gigantisch groot dat je daarin Berber tapijten aan zal treffen. Door de jaren heen zijn deze tapijten dan ook aanzienlijk populairder geworden in gebruik. Bovendien spreekt het voor zich dat ze aangekocht kunnen worden in tal van uiteenlopende stijlen. Zo heb je altijd een exemplaar dat perfect zal matchen met het door jou gekozen interieur. In ieder geval, sowieso mag het duidelijk zijn dat het in huis halen van een Berber tapijt altijd een prima keuze kan zijn. 

Ben je op zoek naar een donker vloerkleed? Kijk dan eens naar een antraciet vloerkleed!