Vraag je jezelf ook af hoe je nu het beste vloerkleed kiest, die het best past binnen de ruimte waarin je het vloerkleed wil hebben? In deze blog ga ik je helpen in het maken van deze keuzen. Er worden verschillende soorten vloerkleden besproken, om een goed beeld te schetsen van de verschillende opties. 

De vorm van het vloerkleed 

Welke vorm vloerkleed past het best binnen de ruimte? Je kunt ervoor kiezen om een rond kleed te kiezen, maar je kunt ook voor een rechthoekig kleed kiezen. Maar wanneer kun je voor welke vorm vloerkleed kiezen? Wanneer de ruimte waar het kleed in komt voornamelijk ronde voorwerpen bevat. Kun je overwegen om een rond kleed te kiezen, zodat het goed in het totaalplaatje past. Maar Wanneer de ruimte voornamelijk gevuld is met vierkante voorwerpen. Dan kun je beter een rechthoekig kleed kiezen, zodat het mooi in het totaalplaatje past. 

Het materiaal van een vloerkleed.  

De keuze van materiaal waar het vloerkleed van gemaakt is, speelt ook een belangrijke rol. Wanneer je bijvoorbeeld waarde hecht aan het feit dat het vloerkleed van 100% natuurlijk materiaal gemaakt is. Dan kom je in aanmerking voor een vloerkleed wat gemaakt is van wol of van sisal. Wanneer je geen waarde hecht aan de afkomst van het materiaal, kun je voor een vloerkleed kiezen waar synthetische materialen voor gebruikt zijn. Het voordeel van het gebruik van synthetische materialen is, dat het makkelijker schoon te houden is en dat het minder slijtage gevoelig is. Ondanks de voordelen, is ook nog eens het aanbod van vloerkleden met synthetische materialen groter dan die van 100% natuurlijke materialen.     

De omgeving voor het vloerkleed 

Niet alleen de vorm van het vloerkleed zelf is van belang, maar ook de vormen van de omgeving zijn een belangrijke factor. Wanneer er bijvoorbeeld veel ronde voorwerpen in de omgeving bevinden, past daar mooi een rond vloerkleed bij. Zijn er voornamelijk rechthoekige voorwerpen in de omgeving, dan past hier het best een rechthoekig vloerkleed in. De vormen van de omgeving zijn net zo belangrijk, als wanneer je tapijten en vloerkleden uitzoek op kleur.