Een airco die de warmte uit de lucht opneemt en deze naar buiten afvoert wordt ook wel een Monoblock airconditioning genoemd. Dit is de tegenpool van de single split airco, die zowel een binnen- als buitenunit heeft. Een monoblock airco heeft verschillende voordelen ten opzichte van zijn tegenhanger. Je hoeft bij deze airco bijvoorbeeld geen unit aan de wand, het dak of bij je balkon te laten monteren. Wil je meer weten over monoblock airco’s? Lees er hieronder meer over!

Monoblock airco

Een monoblock airco zorgt ervoor dat je huis koel blijft op hete zomerdagen. Je kunt beter per ruimte een losse airco gebruiken, wat ook het geval is bij de single split airco. Deze zijn namelijk niet sterk genoeg om de hele verdieping koel te houden bij extreme hitte. Het verschil tussen deze beide airco’s is dat de monoblock airco maar over één unit beschikt. Een single split airco heeft daarentegen zowel een binnen- als een buitenunit.

Soorten monoblock airco’s

De Innova airco bij Monoblockspecialist is in de basis in twee varianten beschikbaar. je kunt kiezen uit een wand- of vloermodel. De wandairco is voor de hand liggender dan de vloerairco. Dit model hang je makkelijk aan de wand, onder het plafond. Bij het vloermodel staat het apparaat op de grond, of wordt hij ter hoogte van de radiator opgehangen. De warme lucht stijgt naar boven, waardoor een plafondmodel de meest efficiënte keuze is.

Een ruimte in een woning verwarmen

Een monoblock airco is niet alleen handig om je woning koel te houden. Je kunt dit systeem namelijk ook gebruiken om de lucht te ontvochtigen of te verwarmen. Het kan erg koud in huis worden als je woning slecht of niet geïsoleerd is. Met behulp van een monoblock airco zorg je ervoor dat je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis hebt. De lucht af en toe ontvochtigen is goed voor je gezondheid, vooral als je astma of reuma hebt. Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan je longklachten namelijk verergeren. Door middel van een hygrometer kun je kijken of de lucht ontvochtigd moet worden.

Voordelen van een monoblock airconditioning

Een monoblock airco kun je op verschillende manieren gebruiken, wat vele voordelen met zich meebrengt. Om de kamers in huis te koelen heb je geen buitenunit nodig. Bij een single- of multi split airco is dit wel het geval. Een monoblock airco kun je zowel op een boerderij als in een appartement gebruiken. Dit is vooral een goede optie als je de wanden buiten niet wilt ontsieren met een buitenunit. Hierdoor behoudt je woning een stijlvolle uitstraling!

Waar rekening mee te houden

Als je hebt besloten om een monoblock airco aan te schaffen, dan dien je rekening te houden met het feit dat deze altijd geluid zal maken. De afvoer zit vaak bij de veranda of het balkon, waardoor het geluid van de airco aan het begin een beetje storend kan zijn. De buitenunit van een single split airco zit meestal op het dak, waardoor deze minder storend is.