Wanneer je voornemens bent een warmtepomp te laten plaatsen, dan is het van belang dat de woning goed is geïsoleerd en je dit laat doen door een erkende installatiemonteur. Een warmtepomp wordt namelijk gecombineerd met lage temperatuurverwarming, waardoor het belangrijk is dat de woning waar mogelijk volledig toch vrij is en het verlies van warmte nihil is. Is de woning niet goed geïsoleerd, dan heeft een warmtepomp plaatsen een veel minder effect, dan wanneer je woning wel voldoende geïsoleerd is. Is je woning nu niet voldoende geïsoleerd, dan is het verstandig om hier een kritisch naar te kijken. Een goed geïsoleerde woning in combinatie met een warmtepomp, zorgt voor een enorme impact op zowel het milieu, als uw portemonnee. Niet voor niets is dit dan dus ook de eerste stap voordat je een installatiemonteur laat aanrukken voor het laten plaatsen van je warmtepomp.

Warmtepompen zijn eenvoudig te installeren

Wil je een warmtepomp laten plaatsen op het dak van je woning in? Dat kan! Vooral wanneer je in de stad woont, is het op het dak laten plaatsen een absolute aanrader. Gezien de omvang van de unit, scheelt het een hoop ruimte. De voornaamste reden dat het wordt gekozen voor het op het dak plaatsen van de warmtepomp, is omdat de meeste CV-ketels op zolder staan, waardoor de aansluiting op deze manier een stuk eenvoudiger is te realiseren. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet prettig is dat wanneer je een kleine tuin hebt, je ook nog zit met een enorme kast die ook nog het nodige geluid produceert. Het dak biedt dan uitkomst. Uiteraard is het wel afhankelijk van het type dak, maar in de meeste gevallen is dit geen belemmering. Vaak zijn er voldoende alternatieven en kan deze volledige unit zelfs nog in bepaalde gevallen aan de muur worden gemaakt.

Kies voor een erkende installatiemonteur

Het laten plaatsen van een warmtepomp is niet iets wat je zelf kunt doen. De aansluitingen zijn complex en ook de apparatuur die nodig is, heb je vaak niet in de garage liggen. Ondanks het feit dat ook de vacatures op wr.nl staan, zien we dat het lastig is om aan geschoold personeel te komen. Een goede installatiemonteur is schaars vandaag de dag. Sta er daarom dus ook niet heel raar van te kijken dat het even kan duren voordat de installatie daadwerkelijk kan worden gepland. Wat wel prettig is, is dat het relatief snel geregeld kan worden. Vaak is alles binnen een dag voor elkaar. Blijkt dat de leidingen niet helemaal geschikt zijn, dan kan het een dag langer duren. Het is daarom dus ook verstandig om wanneer je de keuze hebt gemaakt, direct op zoek te gaan naar een geschikte partij die je kan voorzien in het plaatsen van de warmtepomp.