Je bent goed op weg met je carrière. Je hebt je ontwikkeld tot een veelzijdige professional, je hebt naam voor jezelf gemaakt en je hebt jezelf bewezen in je bedrijf. Misschien heb je hier en daar wat bijscholing gedaan of zelfs een geheel nieuwe opleiding gevolgd; dat laten we even in het midden. Hoe dan ook; je hebt aan jezelf gewerkt. Je hebt kritisch op jezelf gereflecteerd, toegegeven dat je sommige dingen moest verbeteren en daar ook actie op ondernomen. Maar nu, wat nu? Dat weten wij wel! Wij weten wat dé volgende stap is in je carrière. Dat is wat ons betreft de Lean six sigma black belt. Dit kan je nóg verder helpen met je loopbaan en daar vertellen we je vandaag wat over. Want, wanneer moet je een Lean six sigma black belt gaan halen? 

Streven naar carrièregroei met je Lean six sigma black belt

De voornaamste reden om een Lean six sigma black belt te gaan halen is voor veel mensen carrièregroei. Dit komt doordat, zoals we al een beetje aangeven in de inleiding, je hier enorme stappen mee kunt maken. Bazen en andere bedrijven zien het als iets zeer positiefs als mensen zich continu blijven ontwikkelen en zoeken naar manieren om zichzelf te blijven verbeteren. Zwakke punten verbeteren, je sterke punten herkennen en kansen benutten; dat is waar het voor veel mensen om gaat. Dit geeft je een concurrentievoordeel ten opzichte van collega’s en andere bedrijven. Niet alleen omdat je laat zien dat je bereid bent nieuwe dingen te leren en te investeren in jezelf, ook gewoon omdat je meer weet door de Lean six sigma black belt! Dit betekent uiteindelijk dat je er beter voor staat, op welk gebied dan ook. 

Met je Lean six sigma black belt verbeteren

Jezelf verbeteren, dat heb je in het verleden al gedaan. Met de Lean black belt doe je dat natuurlijk ook voor je bedrijf. Of het bedrijf nu van jou is of dat je werkzaam bent voor een bedrijf/baas; een Lean six sigma black belt helpt je verbeteringen door te voeren. Dit komt doordat Lean eigenlijk de beste methode is om verbeteringen door te voeren voor een verscheidenheid aan processen. Het maakt niet uit in welke branche je actief bent of wat voor functie je hebt; met een Lean six sigma black belt kun je makkelijk herkennen waar het knelt, waar aandacht aan besteed moet worden en hoe je het beste de verbeteringen kunt doorvoeren die het hardste nodig zijn. Processen optimaliseren, mensen hierbij helpen en je leiderschap laten zien; het is iets waartoe Lean je in staat stelt. 

Projectmanagement met Lean

Heb je behoefte aan het ontwikkelen van je leiderschapsvaardigheden of wil je beter worden in projectmanagement? Dan is de Lean six sigma black belt iets voor jou. Je wordt begeleid in precies deze onderdelen. Doordat je nu weet hoe je het beste projecten én mensen kunt managen, raak je bovendien ook meer vertrouwd met je eigen leiderschapsvaardigheden. Win, win en nog eens win dus! Ben je nog onbekend met de lean methode? Kijk dan eens naar de Lean six sigma yellow belt.